Kompletne odwodnienie liniowe garażu
Ile kosztuje kompletne odwodnienie liniowe garażu z montażem? Mam garaż dwustanowiskowy 6 metrów szerokości. Pytam bo dostałem bardzo różne wyceny od różnych wykonawców i nie wiem która jest realistyczna.
Re: Kompletne odwodnienie liniowe garażu
Przy odwodnieniu liniowym garażu 6 metrów koszt składa się z kilku elementów. Sam odpływ 5m albo dwa odpływy łącznie 6m to koszt samego produktu zależnie od modelu i klasy obciążenia. Do tego rura odprowadzająca i ewentualne łączniki plus studzienka jeśli nie masz. Robocizna przy montażu w istniejącej posadzce czyli kucie rowka osadzanie i zabetonowanie to dodatkowy koszt który zależy od twardości posadzki i skomplikowania trasy rury odprowadzającej. W nowej posadzce gdzie planujesz odpływ od początku montaż jest tańszy bo wykop robi się razem z fundamentem garażu. Duże różnice w wycenach od wykonawców zazwyczaj wynikają z różnego zakresu prac więc warto dopytać co konkretnie jest w każdej wycenie. Przy porównywaniu warto też sprawdzić co kupujesz bo tańszy odpływ może być słabszej klasy albo innego materiału. Modele z cenami zobaczysz na https://odplywy24.pl/odwodnienia-liniow ... we-garazu/ i to daje punkt wyjścia do weryfikacji wycen.