Witam wszystkich, na forum jestem od niedawna, przede mną nowe wyzwanie- koperta z małą kalennicą, Nie jestem cieślą z zawodu jednakże pracowałem już przy robieniu kilku dwuspadów, z kopertą nie miałem wcześniej do czynienia. Jestem w trakcie budowy swojego domku i niedługo będę na etapie więźby, mam kilka pytań:
1) Jak podciąć krawężnicę na połączeniu z murłatą?
2) Jak połączyć krawężnice z kalennicą?
Postaram się dołączyć rzut mojej więźby.
Czy mógłbym liczyć na Wasze sugestie?
Pozdrawiam.
Koperta- pomoc
-
- Site Admin
Jeśli chodzi o narzędzia to mam pilarkę spalinową stihla, elektryczną również, pilarkę tarczową makita itp, dużo czytałem też o alfa winklu ale takiego nie posiadam.
Chciałbym to zrobić tak, żeby miało jak to mówią "ręce i nogi".
Panie Pawle czy byłaby możliwość podesłania mi artykułów o których wspominał Pan w innych postach? Pisałem w tej sprawie na maila do Pana.
Głównie to chodzi mi o dach kopertowy.
Pozdrawiam.
Chciałbym to zrobić tak, żeby miało jak to mówią "ręce i nogi".
Panie Pawle czy byłaby możliwość podesłania mi artykułów o których wspominał Pan w innych postach? Pisałem w tej sprawie na maila do Pana.
Głównie to chodzi mi o dach kopertowy.
Pozdrawiam.
-
-
w tym rzucie zastanawia mnie element P4 w opisie nazwany podłużnica kalenicowa wymiar tego elementu: 3,2cmx20cm
Czy dobrze widzę,ze jest położony na płask?
I czy kosz nie było by mądrzej położyć na krokwiach jako kosz farmerski?
Ps. By powiększyć rzut:
1.myszką najechać na rzut
2.klikamy prawym przyciskiem i wybieramy funkcję:otwórz link w nowym oknie
3.ponownie najechać na rzut i kliknąć lewym przyciskiem(obraz powinien się powiększyć)
Jak są łatwiejsze sposoby chętnie poczytam.
Czy dobrze widzę,ze jest położony na płask?
I czy kosz nie było by mądrzej położyć na krokwiach jako kosz farmerski?
Ps. By powiększyć rzut:
1.myszką najechać na rzut
2.klikamy prawym przyciskiem i wybieramy funkcję:otwórz link w nowym oknie
3.ponownie najechać na rzut i kliknąć lewym przyciskiem(obraz powinien się powiększyć)
Jak są łatwiejsze sposoby chętnie poczytam.
Nie żyjemy po to ,by pracować
Pracujemy po to,by żyć
Pracujemy po to,by żyć
Witam ,Grzegorzu ta podłużnica to tylko zwykłe deski przybite pod spód krokwi w kalenicy żeby wzmocnić konstrukcję , ja zostawiłbym krokwę koszową taką jak jest tylko zamiast dych desek dałbym normalną krokwie w kalenicy z siodełkiem wtedy o wiele wygodniej montuje się kulawki bo kalenicówka sama ustala ci wysokość i oś lukarny .
-