Witam,
Zamierzam wybudować na drugi rok mały domek ogrodowy (3,5x3,5m). W tym roku mam zamiar zakupić drewno oraz przygotować plac. Dlatego też będę prosił Was o pomoc w realizacji mojej inwestycji. Na początek potrzebowałbym opinii co do projektu. Niedługo go skończę(rysuje go w Cadzie) i jeśli ktoś by mi go sprawdził byłbym niezmiernie wdzięczny.
Druga rzecz to przygotowanie placu. W miejscu gdzie będę domek stawiał jest czarnoziem i grunt troszkę nie jest stabilny. Czy porządna warstwa pospółki wystarczy czy coś innego dać?. No i ostatnia rzecz na czym go stawiać. Generalnie chciałbym go postawić na bloczkach, ale trochę obawiam się wichur. W tamtym roku była niesamowita wichura która łamała drzewa i boję się że domek odleci. Czy jest jakiś sposób zakotwienia domku do podłoża.
Pozdrawiam
Budowa domku ogrodowego
masz cada to po co drewko sprawdzać. Ja jak robię altanki to robię kompletna wymianę gruntu na tzw. sztycha i pospóła z cementem w proporcji betoniarka 150 tka i dwa eko worki cementu z castor i krawężniki spawam mocowania z kątowników 70 cm tak aby między dwoma była przerwa na materiał czyli słupa. to wszystko przy jednej imprezie zasypuje tym chudym bet b-10 i krawężniki mocowanko a jak zwiążę to altanka gotowa zjężdza na plac i montaż.