gotowe oblicenia do cięcia
czy jest taka szansa aby któryś z forumowiczów rozpisał więżbę do przycięcia ale jedna prośba na zeskanowane obliczenia na karce takie zeskanował mi gunar bo mam dośc trudny projekt a nie ma jako takiego stropu i chciałbym ją przyciąć na dole, wiem wiem idę na łatwiznę
-
- Site Admin
Mogę Ci przesłać moje artykuły na temat obliczeń więźb ale musisz podać mi swój adres mejlowy.Mój jest docent56@wp.pl
strasko@op.pl potrzebuje wiedzieć jak obliczyć kąt pod narożną albo koszową gdy opiera się na płatwi od spodu wydaje mi się że jest zależny od nachylenia dachu
Myślę że trzeba zacząć od początku więc przygotowałem tylko część obliczeń dla dachu o jednakowych pochyleniach. Ten przypadek ma pochylenie połaci na 40* .
Czy ten etap rozumiesz, jesteś w stanie policzyć ten wycinek dachu np. gdy pochylenie połaci zmieni się na 35* .
Nie wiem czy zrozumiesz moje bazgroły

Czy ten etap rozumiesz, jesteś w stanie policzyć ten wycinek dachu np. gdy pochylenie połaci zmieni się na 35* .
Nie wiem czy zrozumiesz moje bazgroły

-
-
Tak,k tras dla koszowej bedzie taki sam ale zamek trzeba narysowac w odwrotna strone. Narozne i koszowe ich dlugosc i zamki wymierzam po grzbiecie krokwi w osi pozniej rysuje k tras i po boku krokwi rysuje kreski 90-AN. na tej kresce zaznaczam obholz + SG. pozniej przecinam punkt z kreską AN i rysuje k tras od spodu. Zamki zacinam sthilem ,naroznik zamka docinam dlutkiem. Używam sthila 171 na ciekim lancuchu . Do zaciec ciesielskich zakladam nowy lancuch nie ostrzony , lancuchy raz ostrzone zostawiam na łacenie.
-
-
- Site Admin
-
- Site Admin