elektro narzędzia ciesielskie
braciaku jak zrobisz tyle daszków co ja bez zbędnego osprzętu (defakto pilarki, miecz itd. lezakuje w busie i czeka na swoja szansę) to nie będziesz musiał pomykać z pasem i zrób sobie kobyłki pod swój wzrost i ręce cie nie zabolą!
Swoją drogą Paweł Jatczak też nie może ruszyć ręką po całym dniu schylania się po pilarki.
Podpowiadam co do mieczówki którą mam już 4 lata że spisuje się dobrze na kulawkach. Pilarka festola 13,2 cm w mokrym żle idzie, ciężka nieporęczna itd dobra do ciecia wzdłuż
Swoją drogą Paweł Jatczak też nie może ruszyć ręką po całym dniu schylania się po pilarki.
Podpowiadam co do mieczówki którą mam już 4 lata że spisuje się dobrze na kulawkach. Pilarka festola 13,2 cm w mokrym żle idzie, ciężka nieporęczna itd dobra do ciecia wzdłuż
pilarka SSP200 warzy tylko 6.5KG w porównaniu do pilarki 15kg jest różnica do tego prowadnica ustawić kąt kulawki (pion) 45 na pile - wystarczy potrzebna dł. krokwi i nie trzeba trasować każdej krokwi
http://www.youtube.com/watch?v=GZdmgRyKvUM
http://www.youtube.com/watch?v=GZdmgRyKvUM
Mam dopiero 25 lat więc jeszcze się naschylam:) ta makita z mojego zdjęcia to lodzia z 130 głębokościa cięcia, do zaciosów dobra. Ciecie zaciosu do 45* robie protoolem csp 68, a drugie lodzią. Mieczówka daje rade. Po prowadnicy idzie super. Szkoda że do makity nie ma prowadnicy takiej listwowej jak ma protool. Ten cały sprzęt kupiliśmy dopiero w tym roku. Wczesniej była tylko piła spalinowa
Najbardziej mi zależy na wycinaniu zaciosów w kilkunastu krokwiach jednocześnie. Do tej pory z każdą z osobna schodziło mnóstwo czasu, a plecy po dniówce prosiły o litość. Sprzęt naprawdę daje oddech:) Wcześniej, na dach heblowany strugaliśmy drewno na heblarce - weź tu dzwigaj każdą krokiew, trzymaj sztywno
W tą wiosne zrzuciliśmy się i kupiliśmy plp 245. Dla mnie zwrócił sie po jednym dachu struganym w tym roku:)(fizycznie a nie finansowo) Moment wystrugane a nie "nadźwigane"
Kiedyś chciałbym sie nauczyć wolich oczek, bo narazie bylo kilka dachów z wolimi i odrzuciliśmy bo nigdy nie robiliśmy, a szkoda zepsuć materiał i opinie
Jutro postaram sie zrobić jakieś fotki z wycinania krokwi.

Dobrze wycina zamki frezarka siodłowa-dokładnie tak jak twoje eleganckie zaciecia zbiorowe. Ja rżnę stihlem 140 zamki jak czas nagli, a jak dobra cena i nie śpieszno gdzieś to zaczynam się bawić. Mieczówka wtedy tnie i pilarek kilka. Mam tylko żal do makit, bo palą się stojany i bez termika to już na 21 wiek troche kicha
Szukam głowiczki z osłoną do festola 132 e set -pilarka, wręgownica i frezarka siodłowa w jednym

Szukam głowiczki z osłoną do festola 132 e set -pilarka, wręgownica i frezarka siodłowa w jednym
gunar